Tuesday, July 23, 2019

VALÍA DESTACA L'IMPULS DONAT A la INVERSIÓ I MANTENIMENT DE LA XARXA DE CLAVEGUERAM

La regidora de Cicle Integral de l'Aigua ressalta que la gestió realitzada durant aquests quatre anys ha convertit a València en un referent

La regidora de Cicle Integral d'Aigua, Elisa Valía, ha ressaltat “l’impuls que s'ha donat a la inversió i manteniment del clavegueram al llarg d'aquests quatre anys”. “Gràcies als increments en la partida pressupostària destinada al manteniment del clavegueram actualment existeix un asignat acumulat de 17.145.754,26 euros”, ha detallat.
D'aquesta manera, Valía ha lamentat la “falta de rigor” de la portaveu del PP, María José Català, qui “sembla que encara està aterrant a València” i li ha recordat que “només havia de comparar les dotacions actuals amb les d'exercicis anteriors per contrastar”.
Segons ha explicat, “el Partit Popular va retallar de manera temerària el pressupost destinat a manteniment, passant de 13.722.792,10 euros en 2011 a 7.955.070,30 euros en 2012”. “Una quantitat que es va mantindre en 8.600.000 euros en anys posteriors encara sabent la insuficiència pressupostària que s'estava produint en aquest servei bàsic amb repercussió directa sobre la salut de la població”, ha advertit.
Elisa Valía ha assenyalat que a partir de l'any 2016, “es va incrementar en 1.426.000 euros i se superen els 10.000.000 euros i el pressupost s'ha anat incrementant progressivament en els últims exercicis per a intentar recuperar els dèficits que han generat les retallades pressupostàries”.
La regidora ha lamentat que Català “obvie que l'abandó que va patir la xarxa de sanejament durant l'últim mandat del PP ha provocat una important degradació en el sistema de clavegueram a la ciutat de València i els consegüents riscos per a la salut dels seus ciutadans”.
Així mateix, Valía ha remarcat que “no existeix cap relació entre la xarxa municipal i els abocaments que han provocat el tancament de les platges, atés que la contaminació s'ha registrat en diferents zones fora del terme municipal de València i existeixen possibles focus externs al terme municipal de València que hauran de ser confirmats”.
Per això, ha exigit “responsabilitat” al Partit Popular i ha fet una crida perquè deixen de fer “política fake” perquè “gràcies als treballs realitzats en el manteniment del col·lector Nord, l'Ajuntament de València s'ha convertit en un referent”.
“Després de dos anys i més de 8 milions d'euros invertits en l'extracció de 5.000 tones de residus, han acabat els treballs en el col·lector nord”, ha ressaltat la regidora qui ha recordat que la renovació integral de la xarxa de sanejament de la ciutat, inclosa la neteja del col·lector nord, ascendiria a 160 milions d'euros. Per a això, l'Ajuntament va posar en marxa les negociacions amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) perquè finance al 50% aquesta inversió. Aquesta injecció econòmica en la xarxa de sanejament urbana permetrà la seua renovació en un termini de 15 anys.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE