Tuesday, July 30, 2019

RAMÓN VILAR POSA EN VALOR «LA NOVA FLEXIBILITZACIÓ EN L'APLICACIÓ DE ROMANENTS» PER ALS PRÒXIMS PRESSUPOSTOS

El regidor d'Hisenda ha explicat els diferents assumptes tractats en la comissió informativa celebrada este matí

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha manifestat «la importància» de l'acord inicial de la comissió tècnica, encapçalada pel Ministeri d'Hisenda i altres delegacions, aconseguit la setmana passada, que suposa la flexibilització de l'aplicació de romanents de tresoreria i superàvits de 2019 en els pressupostos del pròxim any. Així mateix, el regidor, després de la celebració de la comissió informativa, ha comunicat l'aprovació de les dos modificacions de crèdit corresponents a les auditories arquitectòniques, acústiques i tècniques del Palau de la Música, la dotació econòmica per a clavegueram i col·lectors, la restauració definitiva de l’Alqueria dels Moros, així com l'aplicació dels romanents de l’estratègia EDUSI, dels exercicis 2017 i 2018, per al pressupost d'enguany.

Després de la celebració de la Comissió Informativa d'Hisenda, Coordinació Jurídica, Inspecció General, Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat l'acord que «permetrà que l'aplicació de romanents de tresoreria i superàvits de 2019 als pressupostos de 2020 siga més flexible». L'acord es va aconseguir el passat dimecres 24 de juliol per una comissió tècnica formada pel Ministeri d'Hisenda, l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

«Este acord és molt important tant a nivell pràctic, perquè podrem manejar els nostres superàvits amb major llibertat, com a nivell polític, perquè suposa recuperar autonomia fiscal», ha explicat Ramón Vilar. «Es va ampliar l'escenari d'aplicació dels romanents, el qual ha sigut un corset per a tots els ajuntaments d'Espanya, en el sentit que teníem dificultats per a aplicar el nostre propi superàvit perquè estava molt taxat a quin i on s'havia de destinar», ha afegit. Així mateix, ha recordat que «este acord ha d'estar unit a la creació d'un fons estatal de compensació per a recuperar el que es deixa d'ingressar per plusvàlues».

MODIFICACIONS DE CRÈDIT

Vilar ha informat sobre les dos modificacions de crèdits que s'han acordat durant la comissió celebrada este matí. La primera d'elles, de caràcter ordinari, contempla una quantitat que ascendix a més de tres milions d'euros. En ella, s'inclou la dotació de 400.000 euros per a realitzar les auditories arquitectòniques, acústiques i tècniques del Palau de la Música; una altra de 2.314.000 euros corresponent a diferents treballs de rehabilitació de clavegueram i col·lectors, concretament al tram d'Eivissa-Cantarranas, i una última, per un valor d'1.260.000 euros, per a la restauració definitiva de l'Alqueria dels Moros. Així mateix, s'ha acordat la modificació de crèdit corresponent a l’estratègia EDUSI, finançada al 50% amb la Unió Europea, en la qual s'ha aprovat l'aplicació dels seus romanents dels anys 2017 i 2018 (3,8 i 9,14 milions d'euros respectivament), en el pressupost de 2019.

D'altra banda, el regidor d'Hisenda ha informat que el període mitjà de pagament a proveïdors es troba en 34,56 dies i ha manifestat que la voluntat de l'equip de govern és «tindre els pressupostos llestos i aprovats al desembre, ja que som l'única gran ciutat d'Espanya que ho ha aconseguit durant l'anterior mandat». «Per a això, estem treballant per a portar les ordenances fiscals al Ple municipal del mes de setembre», ha afegit.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE