Tuesday, September 29, 2020

PLA CABANYAL PREVEU INGRESSAR 1,8 MILIONS, QUE DESTINARÀ A LA REHABILITACIÓ PER LA VENDA DE LOCALS COMERCIALS

Sandra Gómez i Martínez Dalmau impulsen una mesura amb la qual la societat podrà ampliar el parc públic d'habitatge assequible

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, i el vicepresident de la Generalitat i Conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, han anunciat que Pla Cabanyal posarà a la venda naus industrials, baixos i locals comercials que formen part de la societat per a “fomentar el renaixement del teixit comercial, que va desaparéixer amb el projecte de l'ampliació”.

La mesura s'ha aprovat este matí durant la reunión del Consell d'Administració de la societat Pla Cabanyal, amb l'objectiu de “recuperar la vida de barri i impulsar la iniciativa econòmica en la zona”. Per això, Gómez i Dalmau han precisat que es posaran a la venda nombrosos locals perquè tornen a omplir-se d'iniciatives comercials. Segons l'estimació realitzada per Pla Cabanyal, la societat podria ingressar per la venda d'estos locals al voltant d’1,8 milions, que tant Gómez com Dalmau han indicat que es destinaran “íntegrament a la rehabilitació de patrimoni”, el que permetrà “augmentar el parc públic d'habitatge i oferir més lloguers assequibles a les famílies del barri”.

La vicelcaldessa de València i el vicepresident de la Generalitat han ressaltat que mitjançant esta operació, la societat Pla Cabanyal “obtindrà liquiditat que li permetrà dóna un nou impuls a la rehabilitació del Cabanyal-Canyamelar i omplir de vida cases que hui estan tancades”.

El Consell d'Administració ha aprovat també el pressupost per al exercici 2021, que ascendirà a 4,1 milió d'euros, 850.000 euros més que en 2020. Un augment que contempla l'encàrrec de gestió perquè Pla Cabanyal es convertisca en una finestreta única a través de la qual coordinar i canalitzar les iniciatives de rehabilitació i regeneració del barri.

Esta finestreta facilitarà la gestió unitària del patrimoni públic en els habitatges i parcel·les, de manera que a través de Pla Cabanyal es gestionarà tant l'ARRU2 com a projectes que formen part del programa EDUSI, es coordinaran continguts i equipaments socioculturals i actuarà com pretén fer d'esta entitat un centre de divulgació i formació en punt de xarxa de infovivienda.

Igualment, comtempla la redacció del projecte d'execució de l'edifici del carrer Drassanes per al reallotjament del Bloc de Portuaris. Sobre este tema, la vicealcaldessa ha recordat que este projecte “respon a l'acord aconseguit amb els veïns i veïnes”. D'esta manera, es construirà un nou edifici de 100 habitatges i posteriorment, en el sòl dels blocs s'alçaran quatre edificis de planta baixa i dues altures que sumaran 144 nous habitatges destinats a ús social, és a dir, que quedaran a la disposició de l'Ajuntament i la Generalitat per a atendre situacions d'exclusió social o emergència.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE