Monday, March 29, 2021

“MOVIMENTS URBANS” ACOSTA LA DANSA A LA CIUTADANIA EN ESPAIS SEMIOBERTS DEL MUSEU DE BELLES ARTS I EL CENTRE DEL CARME

Maite Ibáñez participa en la presentació de la 34 edició de Dansa València

Els muntatges artístics de “Moviments *Urbans”, iniciativa impulsada per l'Ajuntament en el marc del Festival Dansa València amb la finalitat d'acostar esta expressió artística al gran públic en general, s'escenificaran durant el 10 i 11 d'abril en emplaçaments semioberts del Museu de Belles Arts i el Centre del Carme “per a adaptar-se a les mesures sanitàries”. Durant la celebració d'este certamen, els teatres municipals (El Musical i La Mutant) també albergaran algunes propostes “per a estendre la dansa per la ciutat”.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha participat hui en la presentació de la 34 edició del Festival Dansa València que, organitzat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, “torna a escena” després de la seua última edició que, marcada per la crisi sanitària, es va retardar de les seues dates habituals. Segons les paraules de l'edil, “la nova programació d'este certamen és una prova evident que el teatre, i altres espais i escenaris arquitectònics de la nostra ciutat, aposten per la connexió de la dansa amb els diferents públics”. “*Dansa València és un festival per a la ciutat, i una oportunitat per als professionals del sector: companyies, ballarines, coreògrafes, tècnics, etcètera”, ha assegurat, després de subratllar “l'esforç realitzat, perquè treballar en moments de pandèmia implica una adaptació constant a les mesures sanitàries”.

Acompanyada de la nova responsable del Festival Dansa València, María José Mora, la regidora d'Acció Cultural, ha explicat que en esta edició “Moviments Urbans” passa del carrer a espais semioberts, “adaptant-nos a la situació per la pandèmia, ja que, per resolució de la Conselleria de Sanitat no podem fer espectacles itinerants, és a dir, aquells esdeveniments en els quals el públic i l'espectacle es mouen al mateix temps (fins al 12 d'abril)”.

“I això suposa una adaptació que ens portarà a desenvolupar Moviments Urbans en dos magnífics espais, com són el Museu de Belles arts i el Centre del Carme”, ha aclarit en detallar: “Els nous escenaris que veurem seran llocs tan emblemàtics com el pati de l'Ambaixador Vic del Museu de Belles arts o els claustres gòtic i renaixentistes del Centre del Carme”, ha afegit.

MUSEU DE BELLES ARTS

De la programació de "Moviments Urbans", la regidora ha detallat que el dissabte 10 d'abril serà el dia del Museu de Belles arts que acollirà 4 projectes “magnífics”. A les 11 hores, The Beauty of It, de la companyia d'Ángel Durán; a les 12 hores una proposta de la Companyia Mal Pèl que posarà en escena l'espectacle Bach; a les 13 hores la Companyia Tangen Benzal, interpretarà Carretería; i a les 13.15 hores la Companyia Wonderground tancarà amb Rise.

CENTRE DEL CARME

El diumenge 11 serà el Centre del Carme l'encarregat d'acollir escenografies de "Moviments Urbans", “també 4 projectes estupends”: Un pedagògic de la companyia CocinandoDanza; Un espectacle de la Companyia Júlia Godino i Alexa Moya; un altre de Marroch i l'últim de Daniel Doña.

EL MUSICAL I LA MUTANT

“Però a més d'això, tant la programació del Teatre El Musical com de la Mutant s'obrin a este festival, perquè els teatres municipals també han de ser permeables i sumar-se a esta cita, que és una altra manera d'estendre la Dansa per la ciutat”, ha ressaltat Maite Ibáñez. Concretament, El Musical acollirà L'Amor Bruixot, d'Israel Galván, el 15 d'abril, i La Mutant, Fake Life, de la Companyia Mou Dansa, el 16 i 17 d'abril.

Després de donar compte detallada d'esta programació, la regidora ha manifestat que l'Ajuntament “és conscient de la importància d'implicar-se en la qual és la major aposta de la Generalitat per un festival de dansa, i ha reiterat l'esforç de l'equip del festival i dels espais col·laboradors, perquè treballar en moments de pandèmia implica una adaptació constant a les mesures sanitàries”. “Però continuarem treballant per fer una cultura segura”, ha conclòs.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE