Wednesday, July 24, 2019

L’AJUNTAMENT ESTABLIX COM A OBJECTIU PRIORITARI L'APROVACIÓ DEL PLA CABANYAL PER A REGENERAR EL BARRI

La regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha visitat este matí l'Oficina Pla Cabanyal junt al vicepresident del Consell i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; el secretari autonòmic de Vivenda i Funció Social, César Jiménez Doménech, i la directora general de Vivenda i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga Monzonís. «Des de l'Ajuntament i la Generalitat s'està treballant en l'aprovació del Pla Cabanyal, el qual hem fixat com a objectiu prioritari», ha explicat.

«L'Ajuntament i la Generalitat hem fixat com a prioritat treballar i tindre una oferta pública d'habitatge accessible que garantisca el dret a un habitatge digne a totes les famílies», ha destacat la regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa, Sandra Gómez. «Un dels nostres principals objectius és regenerar els nostres barris», ha afegit.

Sobre el barri Cabanyal-Canyamelar, Gómez ha recordat que «objectivament va ser molt maltractat en el passat i que, per este motiu, durant l'anterior mandat es va realitzar una sèrie de projectes amb una col·laboració molt estreta entre les dos institucions, que segur seguirà durant els pròxims quatre anys». «Alguns d'estos projectes, com el cas del ARRU, ha permés que centenars de famílies del barri puguen regenerar i reformar les seues cases i tornar a rehabiliteu el barri», ha argumentat.

Així mateix, la regidora ha explicat que «des de l'Ajuntament i la Generalitat s'està treballant en l'aprovació del Pla Cabanyal, el qual hem fixat com a objectiu prioritari». «Per este motiu, volem portar l'exposició de les al·legacions al primer ple de setembre o més tardar en octubre perquè entenem que el Cabanyal-Canyamelar té ja dret a saber què serà, i ací sí que disposarà de la implicació de les dos institucions, perquè tinguem unes normes i un pla que garantisca la convivència i la rehabilitació del nostre barri».

Per la seua part, el vicepresident del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha afirmat que «el Cabanyal ha sigut durant molt de temps el barri més maltractat i deteriorat per les polítiques d'anteriors governs», així que «des de fa quatre anys s'ha avançat perquè el Cabanyal es convertisca en el gran barri de referència valencià». «Estem recuperant el prestigi del Cabanyal, la gent que viu en este barri ha de tindre unes condicions de vida dignes i saludables, la qual cosa implica una participació interinstitucional plena, com estan duent a terme l'Ajuntament i la Generalitat en el marc d'este projecte», ha afegit.

REUNIÓ AMB L'EQUIP REDACTOR

Durant el passat dilluns, la regidora de Renovació Urbana i vicelalcadessa, Sandra Gómez, es va reunir amb l'equip redactor del Pla Especial Cabanyal-Canyamelar, una vegada conclòs el període d'exposició d'informació al públic. Esta va ser la primera visita de treball de Gómez després de la seua presa de possessió com a delegada de l'àrea.

El Pla va estar en exposició pública a la fi del passat mandat (fins al 15 d'abril), en la seu de la Central Operativa de Sanejament del Cicle Integral de l'Aigua, al carrer del Doctor Lluch, on va poder ser consultat per entitats, agrupacions ciutadanes i professionals, i per la ciutadania en general. Els continguts del Pla també han pogut ser consultats en línia a través de diferents enllaços i suports digitals. Posteriorment, s'ha obert un període de presentació de propostes, al·legacions i suggeriments a la proposta municipal. Així mateix, Pla Cabanyal-Canyamelar, SA. és la societat gestora encarregada de portar a terme totes les actuacions urbanístiques i d'edificació necessàries per a la rehabilitació dels espais compresos en el Cabanyal-Canyamelar, així com les intervencions que contribuïsquen a la revitalització del barri.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE