Sunday, July 5, 2020

L'AJUNTAMENT CONSOLIDA LA REDUCCIÓ DEL PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT EN EL PRIMER SEMESTRE DE 2020

Ramón Vilar: “continuem injectant liquiditat a l'economia de la ciutat: durant els primers 6 mesos de l'any l'Ajuntament ha pagat 423 milions €”

L'Ajuntament de València ha aconseguit situar el Període Mitjà de pagament, PMP, a proveïdors corresponent al primer semestre de 2020 en 26,01 dies, en PMP consolidat, i en 25,68 dies en el propi de l'Ajuntament. Així ho ha anunciat el regidor delegat d'Hisenda, Ramón Vilar, qui ha assegurat que estes xifres «demostren que hem pogut mantindre durant tot el primer semestre una mitjana del període de pagament inferior als 30 dies que exigeix la llei».

Ramón Vilar ha manifestat la seua «satisfacció perquè els efectes de la pandèmia de COVID-19 i la seua repercussió laboral a l'Ajuntament, no han tingut conseqüències negatives en el nostre pagament a proveïdors, nòmines de personal funcionari, organismes autònoms… etc». L'evolució en les xifres, que s'ha reduït fins als 17 dies el mes de juny, «demostra que no hem tingut tensions de caixa ni estrès de tresoreria, i que la nostra programació de pagaments segueix amb total normalitat», amb el que evitem acudir a cap mètode extraordinari, com a pòlisses. «Tenim una tresoreria que gaudeix de perfecte estat de salut», ha apuntat Vilar. El regidor d'Hisenda ha manifestat el seu desig que «des de l'Ajuntament puguem mantindre esta evolució positiva, reduint el període mitjà de pagament, en els pròxims mesos i fins a final de 2020».

PAGAMENTS REALITZATS

Quant als pagaments realitzats des de l'Ajuntament per estos conceptes durant els primers 6 mesos de l'any, Vilar ha apuntat que «continuem injectant liquiditat a l'economia de la ciutat», ja que la suma total ascendeix a 423 milions d'euros en este període». En total, el regidor ha destacat que des del 14 de març, moment en el qual va començar l'estat d'alarma i fins al 30 de juny, «hem pagat un total de 253 milions».

Del total del semestre «cal ressaltar els 112 milions € de nòmines i cotitzacions a la Seguretat Social, o els 164 milions € als nostres contractistes», ha afegit. Així com també «els 40,6 milions € transferits a l'EMT, i altres quantitats destinades a la resta d'organismes autònoms i empreses; a més de fer front a les despeses per càrrega financera, que superen els 27 milions de €».

«Des de l'Ajuntament de València continuem complint amb els nostres proveïdors i injectant liquiditat a la nostra economia local per mitjà del suport a les empreses, els autònoms i la creació d'ocupació», ha conclòs Ramón Vilar.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE