Monday, July 6, 2020

LA CONVERSIÓ EN ZONA DE VIANANTS DE LA PLAÇA DEL PINTOR SEGRELLES RECUPERARÀ 1.800 M2 PER AL VIANANT

Sandra Gómez ressalta que esta intervenvenció comptarà amb un asfaltat que combat l'efecte onada de calor

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat les obres de conversió en zona de vianants de la plaça del Pintor Segrelles junt amb el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Alejandro Ramón, on s'està duent a terme una actuació provisional per convertir esta zona en una plaça que comptarà amb 1.800 m² d'ús per als vianants.

Esta intervenció “convertirà una plaça congestionada i que funcionava també com a aparcament en una plaça que dona prioritat al vianant, que ha millorat la seua infraestructura verda i la seua qualitat paisatgística”, ha ressaltat Gómez. Les obres de conversió en zona de vianants de la plaça del Pintor Segrelles es van iniciar el dilluns 22 de juny i està previst que finalitzen esta setmana, després de 15 dies d’obres. L’àmbit d’actuació limita amb el carrer de Jesús i el carrer d’Honorat Juan i es condicionarà un total de 1.200 m² de superfície.

Entre les característiques més significatives d’esta nova plaça, Sandra Gómez ha destacat l’aposta per materials sostenibles mitjançant l’ús d’un paviment ecològic de color crema d’àrids naturals, que té com a fi combatre de manera eficient les anomenades illes de calor. Pel que fa al mobiliari, ha precisat que es reutilitzarà part del mobiliari urbà procedent de La Marina, la qual ha cedit divers material per a este tipus d’intervencions. Com a exemple, Gómez ha citat les jardineres que serviran com a barrera per dividir el que serà zona per als vianants de les zones de trànsit rodat dels carrers de Jesús i d’Honorat Juan.

“El cost total de l’actuació és de 40.000 euros, tot i que s’estima que el cost de l’actuació amb la compra d’este tipus jardineres i el preu original del paviment duplicaria el pressupost actual”, ha precisat. Esta intervenció, emmarcada dins de la filosofia València Ciutat de Places, en opinió de la vicealcaldessa és “una mostra de la necessitat de continuar transformant les nostres places perquè siguen espais de trobada comunitària, espais segurs, verds i nets”.

Per la seua part, Alejandro Ramón ha explicat que “la instal·lació a Pintor Segrelles d’un nou paviment fred que actua contra l’efecte onada de calor és una mesura nova a Espanya, ja que només a Múrcia s’ha dut a terme una experiència semblant”. Amb esta actuació, Ramón ha ressaltat que s’aconseguix “reflectir part de la radiació solar durant el dia i crear major confort tèrmic a la zona per reduir la sensació de calor”. “No només és una nova plaça per a la ciutadania, sinó que, a més, és una una plaça innovadora que ens ajudarà a combatre el canvi climàtic a la ciutat”, ha expressat.



Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE