Wednesday, August 10, 2022

Arranquen les obres al carrer Democràcia per a millorar la connexió de València amb Mislata

Sandra Gómez destaca que el projecte té un pressupost de 910.000 euros i eliminarà l'actual espai degradat i poc segur que hi ha en l'actualitat

Les obres de millora del carrer Democràcia impulsades per la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana per a millorar l'accessibilitat en la connexió urbana dels municipis de València i de Mislata han començat aquesta setmana. Els treballs, que tenen un pressupost de 910.000 euros, permetran donar una alternativa al gran mur de més de dos metres d'altura que limita l'accés entre tots dos municipis i que suposa una barrera insegura i inaccessible. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat que aquest projecte permet desenvolupar el model de reconnexió dels dos municipis mitjançant una proposta “inclusiva, segura, sostenible i amb perspectiva de gènere que elimine l'actual espai degradat i poc segur que hi ha en l'actualitat”.
L'actuació beneficiarà tant al veïnat de Mislata com al de València, especialment a les persones residents en el barri de Soternes, que és limítrof amb el municipi veí, ja que permetrà donar una solució per a la reconnexió de tots dos municipis. El projecte, que afecta una superfície de 2.700 metres quadrats contempla un termini d'execució de 7 mesos.
El projecte que s'ha plantejat per la Regidoria de Desenvolupament Urbà ha buscat donar una alternativa al gran mur de més de dos metres d'altura que limita l'accés entre tots dos municipis com una barrera insegura i inaccessible. “El que proposem amb aquest projecte és una connexió amable, que integre la barrera arquitectònica i done un ús ciutadà a un espai que actualment és una zona degradada, oblidada, inaccessible i poc segura, tant des del punt de vista de la seguretat viària com des del punt de vista del gènere”, ha explicat la vicealcaldessa.
El projecte preveu integrar el mur convertint-lo en una àrea de graderies a manera de mirador cap al Túria i cap al Museu d’Història de València, MHV. “És un projecte que donarà valor a l'entorn i que generarà quatre zones per als vianants segures entre els espais verds”, ha explicat Sandra Gómez.
L'actuació impulsada des de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana incideix en el vessant metropolità d'aquest projecte, ja que l'objectiu és millorar la connexió de València amb els municipis del seu entorn. “Volem gestionar segons la filosofia que aposta per pensar en clau metropolitana i per crear i connectar entorns segurs, espais verds i àrees accessibles”, ha afegit Gómez, qui ha destacat que aquesta actuació al carrer Democràcia permetrà articular un gran eix sostenible des de les Torres de Quart en el centre de la ciutat fins al municipi de Mislata.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE